ATİK Business Club Card ve Size Sağlayacağı Avantajlar >>> Dünyanın 78 Ülkesinde ve Ülkelerin kendi şehirlerinde 179 ATİK Uluslararası Başkanlıkları ve ATİK Partner Kuruluşları Business Club Üyelerine her alanda büyük fırsatlar sunuyor.
ATiK Tanıtım Videosu
ATİK ,Antalya'nin Korkuteli ilçesi ile Polonya'nin Jorocin Sehirlerini isbirliginde Bulusturdu.

Kardes sehir sözlesmesi Sahitlerle imzalandi.Yapilan Ekonomik,sosyal,kültürel,siyasi isbirligi protokolüne üst katilimli ilgi büyüktü.Avrupa Türk Isadamlari ve Isbirligi Konseyi baskani Aziz Sahin,Antalya’da tarihi bir gün yasamaktayiz. Polonya’nin önemli merkezlerinden olan Jarocin ile Korkuteli’nin kardeslik protok imzasi akabinde tertipledigimiz ‘’Polonya ile Türkiye’nin ekonomik, sosyal, siyasi isbirligindeki önemi’’ inde siz saygin isimleriyle bir araya olmanin kivancini yasamaktayim. Avrupa’da bulunan 5 milyona yakin Avrupali Türkler ülkemizi en iyi sekilde temsil etmekteler.

 Bulundukları ülkelerde ekonomi, siyasi, sanat ve kültürel alanlara söz sahibi olan insanlarımız, yasal kurumlaşmalarla başarılı çalışmalar yapmaktalar. Avrupa’da yaşayan 100 bine yakın işadamımız, 35 milyar euroluk cirolarıyla Avrupa ekonomisine katkıda bulunmakta. iş adamlarımız bu gün 1 milyona yakın insana iş istihdamı yaratmakta. Bu rakamın 2015 yılında 1.5 milyonu bulması bekleniyor. insanlarımızın eğitim kalitesi yükseldikçe Avrupa ülkelerinde hizmet alanlarındaki kaliteleri de artmakta. Biz ATiK olarak kendi alanlarına gerek mahallî gerek genel anlamda hizmet veren tüm kuruluşlarımıza aynı mesafedeyiz. Konseyimiz amaçları arasında bulunan diğer kurumlarla ortak strateji ve proje programları yürütme gibi bir görevimiz olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz. ATiK olarak Avrupa’da yaşayan insanlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaları takip etmekteyiz’’ dedi. Daha sonra söz alan Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, kardeş şehir olgusunun değerli bir yeri olduğunu kaydederek ‘’Aziz bey yaşadıklarını anlattı. Ben bu olayı farklı dinlerin buluşması olarak görüyorum. Samimiyetlerinden dolayı kardeş şehir konusunda Polonya’yı tercih ettik ‘’dedi.

 Jarocın Belediye Başkanı Adam Pawlicki, Polonya’nın önemli bir şehrinde görev yaptığını ve Türkiye’ye hayran kaldığını söyleyerek, yaptığı alt çalışmalardan dolayı Korkuteli Belediyesi’ne övgüler yağdırdı. Pawlicki yaptığı konuşmada ayrıca,’’ bundan sonra inşallah kardeş şehir Korkuteli ile güzel çalışmalar yapacağız.’’dedi.

 

 ‘’Selamın aleyküm’’

Sözlerine ‘’selamın aleküm’’diyerek başlayan işbirliğinde PTP Başkan Yardımcısı Ryszard Hecka’’ bütün kalbimle bu projeyi destekliyorum. Türkiye’yi çok seviyorum ‘diye konuştu.

 Avrupa Türk işadamları ve işbirliği Konseyinin AB projesi kapsamında yürüttüğü, Kardeş Belediyeler Projesi kapsamında Korkuteli Belediyesi ile Polonya’nın Jarocın Belediyesi Antalya Adonis Grand Hotel de yemekli toplantıda bir araya geldi ve Kardeş şehir sözleşmesi imzalandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avrupa Ticaret ve İşbirliği Konseyi ATİK internet sitesi ASEL Kurumsal Hizmetler tarafından yapılmıştır.
Copyright © 2015 ASEL A.Ş.