ATİK Business Club Card ve Size Sağlayacağı Avantajlar >>> Dünyanın 78 Ülkesinde ve Ülkelerin kendi şehirlerinde 179 ATİK Uluslararası Başkanlıkları ve ATİK Partner Kuruluşları Business Club Üyelerine her alanda büyük fırsatlar sunuyor.
ATiK Tanıtım Videosu
POLONYA'NIN KOZMİN BELEDİYESİ İLE ANTALYA'NIN GÖYNÜK BELEDİYESİ KARDEŞ OLDU.

ATİK Avrupa Türk İşadamları ve İşbirliği Konseyinin AB projesi kapsamında yürüttüğü, Kardeş Belediyeler Projesi kapsamında 30 Ekim Pazartesi günü Bucak Belediyesi ile Polonya’nın Krotoszyn Belediyesi arasında kardeş Belediye Protokolü imzalanmıştı. Yine aynı proje kapsamında Göynük belediyesi de Polonya’nın Kozmin belediyesi ile kardeş oldu. ATİK Avrupa Türk İşadamları Konseyinin AB projesi kapsamında yürüttüğü, Kardeş Belediyeler projesi kapsamında 30 Ekim Pazartesi günü Bucak belediyesi ile Polonya’nın Krotoszyn belediyesi arasında kardeş belediye protokolü imzalanmıştı. Yine aynı proje kapsamında Göynük Belediyesi de Polonya’nın Kozmin Belediyesi ile kardeş oldu. Göynük Belediyesi ile Kozmin belediyesi arasinda imzalanan kardeş belediye protokolüne Krotoszyn Belediye Baskanı Julian Joks, Kozmin Belediye Baskanı Maciej Brotborski, Polonya İşkadınları Derneği Başkanı Gabriela Kosmider, Gabi Ticaret Odası Başkanı Grezgorz Kosmider, Polonya-Türkiye Dostluk ve Ticaret Platformu Baskan Yardımcısı Ryszard Hecka, Varsova Üniversitesi Danışmanı Türkolog Danulta Chmielowska, Kemer Belediye Başkanı Hasan SEKER, Göynük Belediye Başkanı Necati TOPALOGLU, Bucak Belediye Başkanı Arsal SARI, ANTİKAD Antalya İşkadınları Derneği Başkanı Sevinç EYİLİK,Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçin MEÇIKOGLU,ATSO Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal ÖZGEN,AKTOB Akdeniz Otelciler Birliği Başkanı Osman AYIK,ANSİAD Antalya Sanayici ve İşadamlari Derneği Başkanı Hilmi ÜNSAL,ANTGİAD Antalya Genç İşadamları Derneği Başkanı Eray Ethem GÖRGÜN, çok sayıda işadamı ve iş kadını ile davetli katıldı. 

Toplantinin açilis konusmasini Avrupali Türk Isadamlari Konseyi Baskani Aziz Sahin yapti. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Kemal Özgen :“Burada bulunmaktan mutluluk duydum. Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi olarak özellikle hem beldelerimizin hem Ticaret ve Sanayi Odalarimizin yurt disinda bu tür isbirlikleri yapmasi, kardes kent olmasi çok önemli. Polonya ile son yillarda iliskimiz her geçen gün artiyor. Ticaret hacmimiz 7 kat artmis durumda. Turizm de de artis var. Bu protokolün sözde kalmamasi gerekiyor.” Dedi. 

Göynük Belediye Baskani Necati Topaloglu,“ Dünya artik küresellesiyor. Ülkeler bir birleriyle ticaret anlasmalari yapiyor. Sevinç hanim ve Aziz Bey size bir kardes bulalim dedi, kardesin kötüsü olmaz bulalim dedim. Ülkemizi her konuda yurt disinda temsil etmek için bizleri anlayan insanlara ihtiyacimiz var. Gelsinler bizim ülkemizi görsünler, yasayislarimizi, örf ve adetlerimizi, bizim sicakligimizi tatsinlar ki, yarin Türkiye aleyhinde bir sey konusuldugu zaman ‘hayir kardesim böyle bir sey yok’ diyebilsinler. Tarih boyunca Türkiye’nin içerde ve disarida her zaman için tepe taklak götürmek isteyenler vardir. Bugünlerde bu daha da çogaldi.”dedi. 

Kozmin belediye baskani Maciej Brotborski: “Türkiye’ye ilk defa geldim. Ülkenizi çok begendim. Misafirperverliginiz için kendim ve arkadaslarim adina çok tesekkür ederim. Birkaç ay önce Aziz Sahin ülkemize gelip Göynük ve Kozmin Belediyeleri arasinda bir protokol imzalanacak diye. Niçin olmasin diye düsündük. Aramizda binlerce kilometre var. Ayri kültürlerimize ragmen halklarimizin huylari benziyor. Polonyalilar Türklere saygi duyuyorlar. Polonya’da bile Türk Kahvesi meshurdur ve sik sik içilir. Sahin Bey’le konusurken sunu düsündüm. Polonyalilar birkaç yüzyildan beri Türklere saygi duyuyorlar, bu milleti seviyorlar. Bunu kabul edecegim. Protokolü imzalayacagim dedim. Dün Bucak’ta iken, bugün buradayiz. Hem Polonya’nin ekonomik potansiyeli var hem de Türkiye’nin potansiyeli var. Ayni konuda güçlerimizi birlestirirsek güzel sonuçlar elde edebiliriz. Grupla çalismak daha kolaydir. Bunun için size geldik. Bugün bir baslangiç olacak. Istikbalimize bakarak insallah güzel bir is birligi kurariz ve gerçeklestiririz. Anlasmamiz sadece kâgitta kalmasin.”dedi. 

ANTIKAD (Antalya Iskadinlari Dernegi) Baskani Sevinç Eyilik; “Biz isbirliklerine son derece açik bakiyoruz. Bu kardes belediye protokolünün olusmasinda Göynükte yasadigimiz için ve Göynük Belediye Baskanimiz da son derece aktif çalisan çok faal bir belediye reisimiz. Bu yüzden Sayin Aziz Sahin’le isbirligimiz sonucunda kardes belediye çalismalarindan bahsetmisti bize. Hemen hizla Göynük’ten bahsettim. Gerçekten Göynük dogasiyla, turizmiyle çok güzel bir belde. Hizla bu geceyi bu protokolü olusturmus durumdayiz. Buna vesile oldugum için Polonya ile Göynük arasinda ANTIKAD olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz. Iki taraf da ticaret alaninda güzel çalismalar yapacaktir. ANTIKAD uluslararasi çalismalarina devam etmektedir. Bu geceye katildiginiz için tesekkür ediyoruz.”dedi. 

Kemer Belediye Baskani Hasan Seker; “Kemer olarak Almanya’da kardesimiz var. 10 yillik beraberligimizde çok güzel günlerimiz oldu, karsilikli gelip gitmelerimiz oldu. Kardesligimiz sadece belediyelerde kalmadi. Kardesligimiz okullara, evlere yansidi. Bizlere geldiler. Gidislerinde aglayarak ayrildilar. Kemer Belediyesinin personeli onlara gitti, onlarin ki de bizlere geldi. Bu kardesliklerin çogalmasini, karsilikli gidip gelmeleri çok önemsiyoruz. Yeni kardeslerimizi kutluyorum. Her iki tarafa da hayirli ugurlu olsun.”dedi. 

Polonya Is Kadinlari dernegi Baskani Gabriela Kosmider; “Iki gündür güzel Türkiye’deyiz. Misafirperverligini için tesekkür ederiz. Uzak Polonya’dan geldik. Çok sicak Türk halki ile görüsmelerimizi yaptik. Baslangiç olarak protokol imzalayacagiz. Bu protokollerin gerçeklestirilmesini candan istiyoruz. Birçok alanda isbirligi kurabiliriz. Polonya’ya döner dönmez Türkiye’yi anlatacagim.”dedi. 

ANSIAD (Antalya Sanayici ve isadamlari dernegi) baskani Hilmi Ünsal: “Öncelikle bu kardes belediyeler projesini kutluyorum. Son derece önemli bir girisim. Bunlarin devam ettirilmesi lazim. Temaslar arttikça ticaret artacaktir, ticaret arttikça da insanlarin arasindaki problemler de kalkacaktir. Polonya ile Türkiye arasinda çok özel iliskiler vardir. Osmanli Devletinin imzaladigi ilk ticaret anlasmasi Polonya’yladir. Genç Türkiye Cumhuriyetinin imzaladigi ilk ticaret anlasmasi 1923’te yine Polonya’yladir. Türk isadamlari olarak bayraktari olmaya haziriz. Bugün Polonya’da 150’den fazla Türk firmasi faaliyet gösteriyor. ANSIAD olarak kendilerini buraya sadece Polonyali isadamlarini degil, Polonyali iskadinlarini kisacasi Polonya is âlemini buraya bekliyoruz. Biz isbirligine haziriz.”dedi. 

Antalya Genç Isadamlari Dernegi Baskani Eray Ethem Görgün: “ Globallesen dünyada sinirlari ortadan kalkmis ülkeler arasi ekonomik, askeri ve siyasi iliskiler agirlikli olarak sosyal, kültürel kisaca insani ve evrensel degerlerin ön plana çiktigi devletlerden ziyade halklarin kucaklastigi boyuta gelmistir. Tam bu noktada kucaklasmayi organize edecek, hizlandiracak kisaca sinerciyi yaratacak yapi ihtiyaci sivil toplum örgütleriyle gelismeye baslamis ve iste bugün burada bir araya geldigimiz bu toplantida basariyi ve beraberligi bir arada yasamis bulunuyoruz.”dedi. 

Bucak Belediye Baskani Arsal Sari: “Dün de biz Bucak’ta Krotoszyn belediyesi ile çok degerli baskani Julian Joks ile kardes belediye protokolü imzaladik. Sayin Göynük Belediye Baskanimiz ile de tanismis olduk. Kardesimizin kardesi oluyor bir noktada. Tabiî ki bizim de kardesimiz. Bu toplantida bulunmaktan çok mutluyum. Bu protokol burada kalmayacak. Ilerleyen zamanda Göynük belediye baskanimizla beraberce isbirligi yaparak Polonya’da temaslarda bulunabilecegiz. Neticesinde egitimde, kültürde, siyasette ve ticarette iyi neticelerin alinabilecegine eminim. Bu kardes protokolün hayirli, ugurlu olmasini temenni ediyorum.”dedi. 

Bucak Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Hasan Yalçin Meçikoglu; “Biz de dün Polonya ile Bucak arasindaki kardes belediye protokolünü imzaladik. Bugün de burada Göynük Belediyesinin böyle bir protokolüne bizleri davet etmesinden ve burada olmaktan büyük bir onur duyuyorum.”dedi. 

Konusmalarin ardindan sahitlerin huzurunda kardes belediye protokolü imzalandi. Bucak belediye Baskani Arsal Sari da protokole sahitlik yapti. 

Avrupa Ticaret ve İşbirliği Konseyi ATİK internet sitesi ASEL Kurumsal Hizmetler tarafından yapılmıştır.
Copyright © 2015 ASEL A.Ş.