ATİK Business Club Card ve Size Sağlayacağı Avantajlar >>> Dünyanın 78 Ülkesinde ve Ülkelerin kendi şehirlerinde 179 ATİK Uluslararası Başkanlıkları ve ATİK Partner Kuruluşları Business Club Üyelerine her alanda büyük fırsatlar sunuyor.
ATiK Tanıtım Videosu
ATİK Başkanı Aziz Şahin Avrupa'da Türk lobisi oluşturmaya çalışıyoruz

Avrupa Türk İş Adamları Konseyi Başkanı Aziz Şahin ve Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile birlikte Avrupa ülkelerinde türk lobisi oluşturma çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Şahin, ''Avrupa ülkelerinde özellikle Belçika, Almanya ve Polonya'da belediye başkanları, siyasiler, iş adamlarıyla birlikte ekonomik ve kültürel iş birlikleri gerçekleştirerek, Türk lobisi oluşturmaya çalışıyoruz'' dedi.Avrupa Türk İş Adamları Konseyi Başkanı Başkanı Aziz Şahin, Avrupa ülkelerinde, özellikle Belçika, Almanya ve Polonya'da belediye başkanları, siyasiler, iş adamlarıyla birlikte 'ekonomik ve kültürel işbirlikleri' gerçekleştirerek Türk lobisi oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

Şahin, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Burdur'un Bucak Belediye Başkanı Arsal Sarı ve iş adamlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.


Toplantıda, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, Avrupa Türk İşadamları Konseyi olarak, Türkiye'nin, Avrupa ülkelerinde, özellikle Belçika, Almanya ve Polonya'da belediye başkanları, siyasiler, iş adamlarıyla birlikte ekonomik ve kültürel işbirlikleri gerçekleştirerek, Türk lobisi oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu; “ Bizim Avrupa’da ki ülkelerle kardeş olmamızın nedeni bizi tanısınlar, kötülemesinler diye. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.”dedi.


Avrupa ülkelerinde bir çok kent ile Türkiye'de Antalya ve Burdur'da ilçe ve belde belediyeleri arasında ''kardeş kent'' anlaşmaları yapılmasına yardımcı olduklarını anlatan Şahin, Polonya'da da yeni iş birlikleri geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi. Şahin, şöyle konuştu:


''Neden Polonya? Polonya Avrupa Birliği'nin (AB) parlayan yıldızı. AB'de dengeleri değiştirecek bir ülke. Türkiye ile Polonya arasında tarihi dostluk ve kültürel ilişkiler var. Bu nedenle, Türkiye ile Polonya'da kentler ve belediyeler arasında iş birliklerini artırmak istiyoruz. Polonya'nın nüfusu da kalabalık. Bunun yanında ABD'de 10 milyon Polonyalı yaşıyor. Hem AB'de hem Polonya'da hem de ABD'deki Polonyalılarla Türk iş adamlarının, siyasilerinin iş birliklerinin artırılmasını arzuluyoruz. Türk ve Polonyalı iş adamlarını bir araya getirmek ve ülkemizin tanıtımını yapmak amacıyla bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''
Avrupa'da bulunan 112 bin Türk iş adamlarının 35 milyar Avroluk cirosu olduğunu, 500 bin kişiye istihdam sağladığını ve 112 bin Türk iş adamının bulunduğunu anlatan Şahin, ''Avrupa'da bulunan Türkler ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Avrupa'daki sivil toplum kuruluşları ile ülkemizdeki siyasetçileri, iş adamlarını ve ticaret sanayi odalarını bir araya getirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Şahin, yarın bazı belediye başkanları ve kaymakamlar ile iş adamlarının aralarında bulunduğu bir heyetin Polonya'ya gideceğini, bu ülkenin iş adamları, belediye başkanlarıyla görüşmelerde bulunacaklarını ve 4 Eylülde döneceklerini sözlerine ekledi.

 

Avrupa Ticaret ve İşbirliği Konseyi ATİK internet sitesi ASEL Kurumsal Hizmetler tarafından yapılmıştır.
Copyright © 2015 ASEL A.Ş.