ATİK Business Club Card ve Size Sağlayacağı Avantajlar >>> Dünyanın 78 Ülkesinde ve Ülkelerin kendi şehirlerinde 179 ATİK Uluslararası Başkanlıkları ve ATİK Partner Kuruluşları Business Club Üyelerine her alanda büyük fırsatlar sunuyor.
ATiK Tanıtım Videosu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Heyeti

 

Polonya'da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Polonya Meclis Başkanı Ewa Kopacz ile daha sonra da Polonya Senato Başkanı Borusewicz ile buluştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda görüştü. Erdoğan ardından, Parlamento Binası'nda önce Polonya Meclis Başkanı Ewa Kopacz ile daha sonra da Polonya Senato Başkanı Borusewicz ile bir araya geldi. Görüşmeler yaklaşık birer saat sürdü

Görüşmelere, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Polonya Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı ve Kırklareli Milletvekili  Av.Şenol Gürşan ve Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan da katıldı.

Başbakan Erdoğan, Varşova'daki resmi temaslarının ardından kaldığı otele girerken Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi ATİK ve Polonya Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi (TPBB) Kurucu Başkanı Aziz Şahin, Türkiye Polonya Belediyeler Birliği Konseyi Eşbaşkanı ve İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ATİK Başkan Yardımcısı Ryszard Hecka, ATİK Polonya Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Akyüz, Gazeteci ve Yazar Mehmet Koçak, Polonya Türkiye Parlementerler Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve Fedaral Milletvekili Wojciech Ziemniak, Polonya Türkiye Parlementerler Dostluk Grubu Üyesi ve Fedaral Milletvekili Malgorzata Adamcak, ATİK Polonya Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkolog Danuta Chmielowska, Wolomin Kaymakamı Piotr Uscinski, Wolomin Belediye Başkanı Ryszard Madziar, Kobylka Belediye Başkanı Robert Roguski, Tluszcz Belediye Başkanı Pawel Marcin Bednarczyk, ATİK Üyeleri, İşadamları Başbakan ve heyetini karşıladı.

Polonya Türkiye İşbirliği Konseyi ATİK oraganizasyonu çerçevesinde bir araya gelen TLUSZCZ Belediyesi LUX MEA  Polonya Türkiye Sanat Grubu  koro üyeleri, Başbakan Erdoğan için İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Polonya Milli Marşı'nı da okuyon koro, daha sonra "Ceddin Deden" mehter marşını söyledi.

Başbakan Erdoğan ve heyetteki bakanlar da koroya eşlik etti. Koro üyelerine teşekkür eden ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, gazetecilerin bu sürprizle ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan ;''GÜZEL SÜRPRİZ OLDU''

Erdoğan, "Gayet güzel sürpriz oldu. Biliyorsunuz martta Polonya Cumhurbaşkanı ülkemize geliyor ve diplomatik ilişkilerimizin  600'üncü yılı kutlamalarını başlatacağız. Şimdi kurumlarımız arasında ilişkiler başlamış vaziyette. Bu sürpriz hoş bir adım oldu. Gayet güzel olacak" dedi.

 Polonya Türkiye İşbirliği Konseyi ATİK Başkanı Aziz Şahin ise;''EXPO POLOND & TURKEY 2014-2015 ''tarihleri arasında Ekonomik ve İşbirliği çalışmalarımız çerçevesinde  Fuarlarımızla girişimcilerimize karşılıklı olarak danışmanlık, PR-(PİAR) çalışmaları yapıp destek vermeye devam edeceğiz. Polonya Devleti  3 parçaya ayrıldığında, işgal edildiğinde, Polonya diye bir Devlet harita da yok iken, Osmanlı Imparatorlugu  Polonya'yı var saymıştır. Bu tarih olay Polonya'da derslerde okutulmaktadır. Polonya'nın 1924'te Lozan Anlaşması'ndan bir gün önce Türkiye'nin bağımsızlığını tanıyan ilk Avrupa ülkesi olduğunu hatırlatarak, diplomatik ilişkilerde 600'üncü yıl için etkinlikler planlıyoruz. Bu koro Türkiye'ye gidecek, şehirlemizi dolaşıp konserler verecek" diye konuştu

 

2-erdogan-mehteran-surprizi 3-erdogan-mehteran-surprizi 

    

 

Avrupa Ticaret ve İşbirliği Konseyi ATİK internet sitesi ASEL Kurumsal Hizmetler tarafından yapılmıştır.
Copyright © 2015 ASEL A.Ş.